Het Minifestival aan de Dijk is een jaarlijks terugkerend, kleinschalig festival met theater, film, muziek, opera, poëzie, fotografie en beeldende kunst op en rond de monumentale boerderij van Paul Casteleijn Hoveniers aan de Noldijk.

Bezoekers worden in kleine groepen rondgeleid langs verschillende locaties en acts waarbij ook de inwendige mens, in de vorm van een bescheiden locale, biologische catering, niet wordt vergeten.

Voor wie en waarom is het Minifestival aan de Dijk?

Het festival biedt een podium aan amateurs en professionals uit Barendrecht en omgeving en staat tevens open voor inspirerende en kwalitatieve acts en talenten uit de rest van ons land of zelfs daarbuiten.

Het festival wil kruisbestuivingen, samenwerkingen en ontmoetingen tot stand brengen tussen verschillende kunstvormen, amateurs en professionals, toeschouwers en uitvoerenden, jong en oud, cultuur en natuur.

Het festival is laagdrempelig en kleinschalig en wil de bewoners van Barendrecht en omgeving kennis laten maken met korte, bijzondere en onvergetelijke locatievoorstellingen, theatrale wandelingen, korte lezingen, workshops en kunstbelevingen in een natuurlijke omgeving.

Het festival wil publiek, makers en medewerkers uitdagen tot een open blik, creativiteit en inventiviteit aanboren, de fantasie prikkelen, zintuigen strelen en aanzetten tot onverwachte belevingen en ontmoetingen.

Het festival wil een bijdrage leveren aan talentontwikkeling en jonge mensen een kans geven (podium)ervaring op te doen.

Het festival wordt ieder jaar gedragen door zeer enthousiaste vrijwilligers.